טעויות שיש להימנע מהמסחר במט"ח
ניתן בקלות להימנע מכל הטעויות הבאות על ידי ביצוע מחקר נכון לפני שמתחילים.
-מסחר יתר - מסחר יתר מתייחס למסחר בתדירות גבוהה מהנדרש. זו יכולה להיות בעיה מכיוון שהיא מגבירה את הסיכון לאובדן. לסוחרים שסוחרים יתר על המידה יש לרוב יתרת חשבון קטנה יותר, מכיוון שהם סוחרים במניות קטנות מהרגיל.
-לא גיוון - אי גיוון מספיק יכול להוביל לסיכון מוגזם, שזו דרך בטוחה להפסיד כסף. סוחרים שאינם מגוונים מספיק שמים את כל הביצים בסל אחד, מה שעלול לגרום להשקעה כושלת.
-הסתמכות על רגש - רגשות יכולים להיות טובים ורעים בכל הנוגע למסחר. בעוד שסוחרים צריכים להיות נרגשים ולהוטים לסחור, הם גם צריכים להיות רציונליים. מסחר המבוסס על רגש יכול להוביל להחלטות פזיזות והחלטות מסחר גרועות.
סוגי הונאות מסחר במט"ח
הונאות יכולות להתרחש בכל התעשיות, אבל הן נפוצות במיוחד בפורקס. הקפד להימנע מהתרמיות הבאות: הונאות משאבה-ו-זרוק, זיוף והונאות מסחר במט"ח במדיה חברתית. תוכניות שאיבה-ו-dump מתרחשות כאשר מישהו קונה חבורה של מניות ולאחר מכן מעלה את המחיר באופן מלאכותי כדי שיוכל למכור אותן במחיר גבוה יותר. זיוף הוא כאשר מישהו מבצע הזמנות ללא כוונה לבצע אותן. הונאות מסחר במט"ח ברשתות חברתיות הן כאשר מישהו מתחזה לאדם או חברה לגיטימיים כדי לגרום לאנשים לתת להם כסף.
מחקר וחינוך
מסחר במט"ח שונה מאוד ממסחר במיקום פנוי כמו הבורסה לניירות ערך בניו יורק. המסחר במט"ח נעשה באינטרנט 24 שעות ביממה ונגיש מכל מחשב עם חיבור לאינטרנט. הדבר הגדול במסחר מקוון הוא שאין מגבלות גיאוגרפיות, ואתה יכול לסחור מכל מקום שבו אתה נמצא. החיסרון, לעומת זאת, הוא שאתה לא יכול לראות או לגעת בכסף כפי שאתה יכול עם מניות. הדרך היחידה להיות בטוח שיש לך עסק עם חברה מוכרת היא לעשות מחקר. לחברה בעלת מוניטין לא אכפת לענות על השאלות שלך, ואתה אמור להיות מסוגל למצוא את המידע שאתה צריך באינטרנט. באמצעות מסחר מקוון, תוכלו לחקור את החברה שמאחורי האתר, את סוג התוכנה שבה היא משתמשת, את סוגי הנכסים בהם תוכלו לסחור, והכי חשוב, את המוניטין שלהם בכנות ובאמינות. אתה יכול למצוא מידע על חברות במקומות רבים ושונים, כולל האתר הרשמי שלהן, בלוגים ופורומים. אתה יכול גם למצוא מידע מרשויות עצמאיות, כגון אתרים הבודקים ברוקרים, או מחברים או בני משפחה שהיו בעולם המסחר בעבר. כמו כן, עליך להיות מודע לכך שברוקרים המפרסמים בטלוויזיה או באינטרנט אינם בהכרח טובים יותר מאלה שלא. בצע את המחקר שלך לפני שאתה בוחר חברה לסחור איתה.
שימוש בפקודות סטופ לוס
פקודת סטופ לוס היא הזמנה שבוצעה אצל ברוקר, שברגע שהושגה, מוכרת אוטומטית נייר ערך או יוצאת מעמדה כדי לצמצם הפסדים. ישנם שני סוגים עיקריים של פקודות סטופ לוס: פקודת סטופ לוס ופקודת עצירה. הוראת עצור הפסד פועלת כמו תמרור עצור. ברגע שמחיר המניה מגיע למחיר שציינת (מחיר הסטופ לוס), ההזמנה מופעלת והעמדה נסגרת במחיר השוק הנוכחי. צו הגבלת עצירה מתנהג יותר כמו מכה מהירות. ברגע שמחיר המניה מגיע למחיר שציינת (מחיר הסטופ לוס), הפקודה מופעלת והעמדה נסגרת במחיר השוק הנוכחי, אך רק אם המחיר עדיין גבוה ממחיר מסוים שציינת (הסטופ) מחיר הגבלה). אם המחיר יורד מתחת למחיר מגבלת העצירה, ההזמנה לא מופעלת והעמדה לא נסגרת.
למרות שישנן דרכים רבות ושונות להרוויח כסף בשוק המניות, מסחר במט"ח בולט כאחת הדרכים הגמישות והנגישות ביותר להשקעה. סוחרים יכולים לקנות ולמכור מטבעות 24 שעות ביממה מכל מקום בעולם, ויש מגוון אסטרטגיות לבחירה, מה שהופך אותו לנגיש לכל רמות המיומנות והתקציבים. עם זאת, ישנן טעויות מסוימות שכדאי להימנע מהן בעת השתתפות במסחר במט"ח כדי למקסם את הרווחים ולמזער הפסדים, מה שהופך אותו לאופציה בת קיימא עבור כל המשקיעים. עם הידע וההכוונה הנכונים, ניתן למזער את הסיכונים הקשורים למסחר במט"ח, מה שמאפשר הצלחה רבה יותר.